Razowe bułeczki na bazie zakwasu żytniego, mąki pszennej razowej i zwykłej pszennej mąki. Dzięki dodaniu mąki pszennej o niskim typie bułki staja się puszyste i ładnie wyrastają. Robiłam wiele prób aby tylko z mąki razowej upiec bułeczki jednak niestety wychodziły zwarte, klejące i mało wyrośnięcie - wcale nie puszyste :) Ale 100 % razowe chlebki opanowałam do perfekcji więc bułki robię już mniej zdrowe ale za to smaczniejsze :)
wtorek, 30 września 2014
niedziela, 28 września 2014
Krem z brokuła z jarzynami podany z prażonymi pestkami dyni i jogurtem
Szybki sposób na gorącą i pożywną zupę krem. Gotowany na bazie rosołu drobiowo-warzywnego. Idealna na kolację podczas chłodnych już wieczorów. U mnie dodatek stanowiła jeszcze buła z pasztetem - wszystko oczywiście domowej roboty :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)