sobota, 19 kwietnia 2014

Makaron penne z tuńczykiem


Brakuje Wam czasem czasu na przygotowanie obiadu? Mnie też. A szczerze powiem że jak wracam z pracy głodka nie satysfakcjonuje mnie zjedzenie np. kanapki… o nie…!! Dlatego też mam na to rozwiązanie – pyszny makaron z tuńczykiem i fasolką szparagową. Bardzo szybkie danie, zdrowe, pożywne… ono ma po prostu same zalety J

Składniki:
30 g makaronu penne
½ puszki tuńczyka w oleju (nie rozdrobnionego)
200 g mrożonej fasolki szparagowej
Kilka sztuk oliwek

Makaron gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości.
Na talerz wykładamy makaron, fasolkę, tuńczyk oraz oliwki. Całość polewamy sosem.

Składniki na sos:
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
Sól/pieprz
Wszystkie składniki mieszamy. Polewamy gotowe danie.
 Szybciej się nie da J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)