Zupy krem zjadam prawie codziennie ;) A dlaczego? Bo dostarczają mi ogromna dawkę witamin. Są bardzo geste, pełne różnorodnych warzyw ;) mocno polecam gotowanie takich zup bo nie dość ze zdrowe to bardzo syte ;)
Składniki:
2 duże buraki
1 batat
1/2 litra bulionu warzywno-drobiowego
pieprz- do smaku
Buraki oraz ziemniaka zawijamy w folie aluminiowa (każdy oddzielnie) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 1 godzinę. Studzimy.
Przestudzone warzywa obieramy i kroimy. Dodajemy do bulionu. Blendujemy na krem. Podgrzewamy i doprawiamy do smaku. W związku z tym ze mój rosół jest mocno wyrazisty nie dodaje soli - jeśli jednak będzie taka potrzeba należny dodać soli do smaku ;)
Naprawdę polecam bo jest pyszny. Bardzo kremowy. I słodziutki ;)
Zdjęcie niewypał bo nie było męża w domu i cykalam komórka ;)
Takiego kremu nie jadłam, musi być smaczny ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam buraki a zupy kremy najbardziej :-) pyszności :-)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :))
OdpowiedzUsuńJaki cudny kolorek, uwielbiam buraczki, mniam:)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszna zupka, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam buraki, ale takiego kremu jeszcze nie jadłam. Czas to zmienić:)
OdpowiedzUsuńteż bardzo lubię zupy kremy, dzieci zjadają wszystko i nie wyławiają tego co nie lubią:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam krem z pieczonych buraków, jest tak przyjemnie słodki :-)
OdpowiedzUsuńNa pewno smaczna :) Pycha.
OdpowiedzUsuńUwielbiam buraki, więc na taką zupę chętnie bym się wprosiła. :)
OdpowiedzUsuńBarszcze lubię,ale kremu jeszcze nie robiłem. Wygląda na szybki i smaczny :)
OdpowiedzUsuńjaka fajna dekoracja na wierzchu:D
OdpowiedzUsuńJak z buraków to genialna!.
OdpowiedzUsuńPyszna zupka, tez takie lubię :)
OdpowiedzUsuńkooocham buraczki! Ale w formie pieczonej i to jeszcze w zupie krem to nie jadłam! ciekawe jak smakuje? :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię zupy krem i buraczkowe też :)
OdpowiedzUsuń