Zupy krem zjadam prawie codziennie ;) A dlaczego? Bo dostarczają mi ogromna dawkę witamin. Są bardzo geste, pełne różnorodnych warzyw ;) mocno polecam gotowanie takich zup bo nie dość ze zdrowe to bardzo syte ;)
Składniki:
2 duże buraki
1 batat
1/2 litra bulionu warzywno-drobiowego
pieprz- do smaku
Buraki oraz ziemniaka zawijamy w folie aluminiowa (każdy oddzielnie) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 1 godzinę. Studzimy.
Przestudzone warzywa obieramy i kroimy. Dodajemy do bulionu. Blendujemy na krem. Podgrzewamy i doprawiamy do smaku. W związku z tym ze mój rosół jest mocno wyrazisty nie dodaje soli - jeśli jednak będzie taka potrzeba należny dodać soli do smaku ;)
Naprawdę polecam bo jest pyszny. Bardzo kremowy. I słodziutki ;)
Zdjęcie niewypał bo nie było męża w domu i cykalam komórka ;)