Dzisiaj
publikuję przepis na muffiny, które jeszcze nigdy mnie nie zawiodły. Robiłam
je wiele razy i zawsze znikały ze stołu migusiem. Dodatkowym atutem jest to, że
robi się je błyskawicznie !
Źródło przepisu:
miesięcznik Moje Smaki Życia
Składniki:
200 g mąki pszennej
150 g cukru
150 ml oleju
2 jajka
250 g
śmietany 18%
2 średnie
jabłka
½ łyżeczki
cynamonu
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
Dodatkowo: musli orzechowe do dekoracji lub
posiekane orzechy
W jednej misce wymieszaj mokre składniki –
olej, jajka, śmietanę. W drugiej misce wymieszaj pozostałe suche składniki. Mokre składniki dodaj do suchych i dokładnie
wymieszaj – nie trzeba używać miksera gdyż wszystko ładnie się łączy za pomocą
trzepaczki.
Jabłka pokrój w kostkę i dodaj do masy.
Gotową masą wypełniaj foremki muffinek i posyp musli lub orzechami.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez
25-30 minut.
pyszności <3
OdpowiedzUsuńwww.kataszyyna.blogspot.com
Świetne muffinki, częstuje się :-)
OdpowiedzUsuńTakie muffiny są idealne w każdej chwili, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego:)
OdpowiedzUsuńJa jeszcze do takich muffinek dodaję rodzynki, z jabłkami lubię, bo przez to muffiny wychodzą wilgotne, takie, jakie lubię :)
OdpowiedzUsuńMozna dodac rozne dodatki. To tylko podkresli ich smak ;-)
Usuńkocham takie muffinki! to przepis zdecydowanie dla mnie :p
OdpowiedzUsuńNiezawodne muffiny :)
OdpowiedzUsuńmuffiny są niezawodne, te muszą być również pyszne :-))
OdpowiedzUsuńTakie słodkości lubimy:) dodanie jabłek jest świetnym pomysłem:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy:)
Przepieknie urosły, jestem przekonana, ze są bardzo pyszne !! :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Urocze :) Uwielbiam muffiny z dodatkiem jabłka!
OdpowiedzUsuńPysznosci, lubie takie małe babeczki z niespodziankami
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffinki z jabłkiem. :)
OdpowiedzUsuńPyszne babeczki i pachną, aż u mnie :)
OdpowiedzUsuńpyszności:)
OdpowiedzUsuńNotuję przepis i zabieram do wypróbowania, od dawna szukam sprawdzonego przepisu na muffinki, jeśli smakują tak samo jak cudnie wyglądają to będzie mój numer 1 :)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudnie :) Ja robię podobnie, ale zamiast śmietany dodaję mleko lub jogurt i do środka orzechy :)
OdpowiedzUsuńRowjiez robilam z jogurtem ale wtedy sa lzejsze. U mnie wola jednak ze smietsnka ;-)
UsuńSuper, bardzo lubię takie smaki. Domyślam się, ze wychodzą pyszne, wilgotne i aromatyczne. Mniam! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie, aż szkoda zjeść :-) A w smaku na pewno są rewelacyjne!!! :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają prześlicznie :)
OdpowiedzUsuńjabłka i cynamon - chyba każdy lubi takie smaki:) Muffinki są cudne:) składniki chyba każdy znajdzie w lodówce - więc to super pomysł dla niespodziewanych gości:)
OdpowiedzUsuńdokładnie, goście zwykle są zachwycei :)
UsuńRobię podobne muffiny z jabłkami, tyle, że pokrojone jabłka obtaczam w cynamonie i dodaję do ciasta :)
OdpowiedzUsuńw powyższym przepisie również jest cynamon i dodaje on naprawdę ciekawy smak :)
UsuńZjadłabym :-)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie moje smaki! Zapisuję przepis!!!!
OdpowiedzUsuńz jabłkami i cynamonem to musi być pychota :) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńPycha muffinki, ślicznie wyglądają i zapewne pysznie smakują :)
OdpowiedzUsuńPiękne muffinki, mniam :)
OdpowiedzUsuńz jabłkami pycha :)
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńU mnie muffiny są często, bo mój młody za nimi przepada i tylko ciągle wymyśla z czym by tu zrobić ;)
OdpowiedzUsuńPyszota..szukam mieszanki żeby kupić gotowe ciasto na muffiny - takie z jajkami w proszku itp. Żeby tylko dolać mleka i ewentualnie skroić snikerska i do piekarnika. Masz może cos do polecenia?
OdpowiedzUsuńNiestety.. nie pomoge Ci. Jestem anty gotowce.
UsuńTu masz tak mali pracy - po co chemie kupowac?
Niestety.. nie pomoge Ci. Jestem anty gotowce.
UsuńTu masz tak mali pracy - po co chemie kupowac?