Gęsta, pożywna zupa o bardzo ciekawym smaku.
Wieczorem można ją przygotować i jak znalazł mamy pyszny obiad na następny
dzień.
Przepis
pochodzi z książki: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler
Składniki:
500
g mięsa wieprzowego
1
papryka czerwona
2
cebule
3
łyżki koncentratu pomidorowego
3
ziemniaki
2
łyżki słodkiej papryki w proszku
4
ziarna ziela angielskiego
3
liście laurowe
Sól/pieprz
2
łyżeczki kminku
2
l wywary mięsnego
2
łyżki oleju
Wieprzowinę
kroimy w kostkę i marynujemy w soli, pieprzu, łyżeczce kminku i łyżce papryki.
Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę
Na
oleju smażymy cebulę, dodajemy zamarynowane mięso. Gdy mięso będzie opieczone
ze wszystkich stron zalewamy je bulionem i dodajemy wszystkie pozostałe
przyprawy. Gotujemy pod przykryciem aż do miękkości mięsa.
W
tym czasie paprykę kroimy w paseczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Dorzucamy do gulaszu. Gdy ziemniaki zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy i
gotujemy jeszcze 5 minut.
Podajemy
z gęstą śmietaną i białym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)