No po takiej zupie to nikt nie będzie chodził
głodny J
gdyby nie kiełbasa i boczek to byłaby to moja ulubiona J
Można powiedzieć że jest to treściwa fasolówka J
Składniki:
100
g białej drobnej fasoli zamoczonej dzień wcześniej i ugotowanej
200
g włoszczyzny mrożonej pokrojonej w słupki
100
g kiełbasy wiejskiej/swojskiej
100
g boczku wędzonego
1
łyżka oleju
2
ząbki czosnku
1
cebula
300g
ziemniaków
sól/pieprz
natka
pietruszki
1
litr bulionu
Do
rozgrzanego garnka wrzuć pokrojony boczek. Smaż 3 minuty. Dodaj pokrojoną w
plasterki kiełbasę oraz cebulę pokrojoną w piórka. Smaż aż kiełbasa się
przyrumieni. Dodaj pokrojony drobno czosnek, włoszczyznę i ziemniaki – chwilę
całość przesmaż. Zalej bulionem. Duś 20 minut. Dodaj fasolę i Dos kolejne 20
minut. Przed podaniem dodaj posiekana natkę pietruszki.
Smacznego
J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)