sobota, 19 kwietnia 2014

Wiejska zupa z białą fasolą



No po takiej zupie to nikt nie będzie chodził głodny J gdyby nie kiełbasa i boczek to byłaby to moja ulubiona J Można powiedzieć że jest to treściwa fasolówka J

Składniki:
100 g białej drobnej fasoli zamoczonej dzień wcześniej i ugotowanej
200 g włoszczyzny mrożonej pokrojonej w słupki
100 g kiełbasy wiejskiej/swojskiej
100 g boczku wędzonego
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku
1 cebula
300g ziemniaków
sól/pieprz
natka pietruszki
1 litr bulionu

Do rozgrzanego garnka wrzuć pokrojony boczek. Smaż 3 minuty. Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz cebulę pokrojoną w piórka. Smaż aż kiełbasa się przyrumieni. Dodaj pokrojony drobno czosnek, włoszczyznę i ziemniaki – chwilę całość przesmaż. Zalej bulionem. Duś 20 minut. Dodaj fasolę i Dos kolejne 20 minut. Przed podaniem dodaj posiekana natkę pietruszki.

Smacznego J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)