Brakuje Wam czasem
czasu na przygotowanie obiadu? Mnie też. A szczerze powiem że jak wracam z
pracy głodka nie satysfakcjonuje mnie zjedzenie np. kanapki… o nie…!! Dlatego
też mam na to rozwiązanie – pyszny makaron z tuńczykiem i fasolką szparagową.
Bardzo szybkie danie, zdrowe, pożywne… ono ma po prostu same zalety J
Składniki:
30 g makaronu penne
½ puszki tuńczyka w oleju (nie rozdrobnionego)
200 g mrożonej fasolki szparagowej
Makaron gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Fasolkę
szparagową gotujemy do miękkości.
Na talerz wykładamy makaron, fasolkę, tuńczyk oraz oliwki.
Całość polewamy sosem.
Składniki na sos:
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
Sól/pieprz
Wszystkie składniki mieszamy. Polewamy gotowe danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)