Składniki:
200 g filetu z łososia ze skórą
1/4 główki kapusty włoskiej
1 cebula
1 łyżka oleju
100 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
sól/pieprz do smaku
opcjonalnie koperek - mnie idealnie pasuje do tego dania, niestety ja nie miałam :)
Filet z łososia oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy. Kapustę drobno szatkujemy, cebule kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy kapustę i przyprawy. Zalewamy bulionem i dusimy do całkowitego wyparowania płynu.
Rozgrzewamy patelnię grillową. Smażymy łososia najpierw od strony mięsa, przez około 4 minuty, potem gdy widzimy że mięso już do połowy nabrało jasno różowego koloru przewracamy i smażymy kolejne 4-5 minut.
Kapustę wykładamy na talerz, na nią kawałki łososia i danie gotowe :)
Idealnie na obiad lub ciepłą kolację.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)