sobota, 2 listopada 2013

Łosoś podany na duszonej kapuście

Składniki:
200 g filetu z łososia ze skórą
1/4 główki kapusty włoskiej
1 cebula
1 łyżka oleju
100 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
sól/pieprz do smaku
opcjonalnie koperek - mnie idealnie pasuje do tego dania, niestety ja nie miałam :)

Filet z łososia oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy. Kapustę drobno szatkujemy, cebule kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy kapustę i przyprawy. Zalewamy bulionem i dusimy do całkowitego wyparowania płynu.

Rozgrzewamy patelnię grillową. Smażymy łososia najpierw od strony mięsa, przez około 4 minuty, potem gdy widzimy że mięso już do połowy nabrało jasno różowego koloru przewracamy i smażymy kolejne 4-5 minut.

Kapustę wykładamy na talerz, na nią kawałki łososia i danie gotowe :)

Idealnie na obiad lub ciepłą kolację.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)