Tak jak
obiecałam dzisiaj przedstawiam jedno z zastosowań suszonej włoszczyzny. Vegetę
używamy bardzo często, tak nas nauczyły nasze babcie J Jednak produkty sprzed kilkudziesięciu lat nie miały tak wielu polepszaczy
jak te dzisiejsze. Dlatego osoby dbające o to co jedzą starają się samemu
przygotowywać naturalne potrawy używając naturalnych przypraw. Poniższy przepis
jest bardzo prosty, a dzięki niemu wiemy co jemy J
Składniki:
1 łyżka soli morskiej
1 łyżeczka prażonej cebuli
1/3 łyżeczki kurkumy
Wszystkie składniki umieszczamy w
rozdrabniaczu i mielimy na proszek. Gotową jarzynkę przesypujemy do szklanego
pojemniczka i przyprawiamy nasze potrawy !
A ta wloszczyzne to gdzie można kupić jakoś nie wiem jak to wygląda (debil kulinarny)
OdpowiedzUsuńDobra już wszystko wiem;p przegapilam post;p
OdpowiedzUsuńWylacz weryfikację obrazkowa bardzo to utrudnia komentowanie;)
fajny pomysł, muszę też taką przyprawę zrobić :)
OdpowiedzUsuń