wtorek, 14 października 2014

Domowa jarzynka/Vegeta

 Tak jak obiecałam dzisiaj przedstawiam jedno z zastosowań suszonej włoszczyzny. Vegetę używamy bardzo często, tak nas nauczyły nasze babcie J Jednak produkty sprzed kilkudziesięciu lat nie miały tak wielu polepszaczy jak te dzisiejsze. Dlatego osoby dbające o to co jedzą starają się samemu przygotowywać naturalne potrawy używając naturalnych przypraw. Poniższy przepis jest bardzo prosty, a dzięki niemu wiemy co jemy J

Składniki:
1 łyżka soli morskiej
1 łyżeczka prażonej cebuli
1/3 łyżeczki kurkumy


Wszystkie składniki umieszczamy w rozdrabniaczu i mielimy na proszek. Gotową jarzynkę przesypujemy do szklanego pojemniczka i przyprawiamy nasze potrawy !



3 komentarze:

  1. A ta wloszczyzne to gdzie można kupić jakoś nie wiem jak to wygląda (debil kulinarny)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobra już wszystko wiem;p przegapilam post;p

    Wylacz weryfikację obrazkowa bardzo to utrudnia komentowanie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajny pomysł, muszę też taką przyprawę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)