poniedziałek, 13 października 2014

Suszona włoszczyzna



Trudno mi jest się już bez nich obejść w kuchni, zawsze robię podwójną porcję i przetrzymuję w słoiku. Jest wiele jej zastosowań, ja głównie używam jej do przygotowania domowej Vegety lub bulionu warzywnego.

Składniki:
3 marchewki
2 pietruszki
½ selera
1 por (biała część)]
½ pęczka natki pietruszki
½ pęczka lubczyku

Marchew, pietruszkę seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w cieniutkie krążki. Natkę pietruszki i lubczyk posiekać. Warzywa wymieszać w jednej misce. Umieścić w suszarce do grzybów i ususzyć.







1 komentarz:

  1. Świetna propozycja suszonej włoszczyzny :) może też wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)