niedziela, 27 października 2013

Dorsz w winie podany z fasolką szparagową

Nie masz czasu na obiad? Potrzebujesz przygotować coś na szybką kolację? Nie znam nic prostszego. Około 30 minut i masz świeże danie. 

Składniki:
200 g filetu dorsza (może być inna ryba)
1 łyżka oleju rzepakowego
50 ml białego wina
1 łyżeczka octu winnego
sól i pieprz do smaku

Dorsza oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na patelni teflonowej z obu stron na odrobinie oleju. Wlać wino i ocet. Zredukować płyn. 

Składniki na fasolkę szparagową:
200 g fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oliwy
sól pieprz do smaku

Fasolkę szparagową ugotować. Wyciśnięte ząbki czosnku wymieszać z olejem i doprawić. Polać fasolkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)