Nie masz czasu na obiad? Potrzebujesz przygotować coś na szybką kolację? Nie znam nic prostszego. Około 30 minut i masz świeże danie.
Składniki:
200 g filetu dorsza (może być inna ryba)
1 łyżka oleju rzepakowego
50 ml białego wina
1 łyżeczka octu winnego
sól i pieprz do smaku
Dorsza oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na patelni teflonowej z obu stron na odrobinie oleju. Wlać wino i ocet. Zredukować płyn.
Składniki na fasolkę szparagową:
200 g fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oliwy
sól pieprz do smaku
Fasolkę szparagową ugotować. Wyciśnięte ząbki czosnku wymieszać z olejem i doprawić. Polać fasolkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)