niedziela, 15 grudnia 2013

Ślimaczki z ciasta francuskiego nadziewane kapustą kiszoną i pieczarkami




Zastanawiałam się co szybkiego mogę zrobić na imprezkę, aby to nie było ani czasochłonne ani skomplikowane. I wymyśliłam. a pomysł wpadł mi do głowy tylko dlatego że akurat wszystkie składniki miałam w lodówce :)

Składniki:
ciasto francuskie
20 dgk kapusty kiszonej
30 dkg pieczarek
15 dkg sera zółótego
sól, pieprz, papryka, chili

Ciasto francuzkie rozijamy na blat. Wykłądamy na nie odsączoną kapustę kiszoną, uduszone pieczarki oraz ser zółty, przyprawiamy.

Następnie zwijamy dłuższym rogiem i kroimy na 2 centymetrowe kawałki. Gotoe ślimaczki wyjmujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)