niedziela, 8 grudnia 2013

Maślane ciasteczka czekoladowe



Składniki:
140 g mąki pszennej
40 g mąki ziemniaczane
1 łyżeczka proszku do pieczenia
80 g miękkiego masła
1 łyżka cukru waniliowego
70 g cukru pudru
2 łyżki mleka
2 łyżki kakao
dżem z czarnej porzeczki

W misce wymieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. w drugiej misce wymieszaj masło z cukrem i mlekiem. Zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj mąki. Zagnieć ciasto, dodaj kakao i ponownie zagnieć, by uzyskać jednolity, ciemny kolor. z ciasta formułuj kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku zrób kciukiem wgłębienie i napełnij je dżemem. Ciasteczka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w temp 190 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)