środa, 22 stycznia 2014

Krewetki z cukinią


Daniem tym zajadałam się w trakcie diety. Idealne Ne obiad bądź na ciepłą kolację. Najlepiej zjeść od razu, gdyż krewetki nie lubią zbyt długiego smażenia – dlatego odgrzewane robią się już mniej smaczne. Więc prosta rada – robimy i zjadamy. Poniższy przepis to 2 porcje dania.

Składniki:
20 krewetek królewskich
1 cukinia
1 por (biała część)
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
skórka otarta z ½ limonki
½ łyżeczki soku z limonki
Sól/pieprz do smaku


Porę, i cebulę pokrój na plasterki, cukinię na pół plasterki. Czosnek posiekaj drobno. Krewetki obierz z pancerzy. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oleju, podsmaż czosnek, cebulę i por. Duś 8 minut. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzej olej i wrzuć krewetki. Podsmaż minutkę i przeżuć do warzyw. Dodaj skórkę i sok z limonki, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Danie jest gotowe J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)