Daniem tym zajadałam
się w trakcie diety. Idealne Ne obiad bądź na ciepłą kolację. Najlepiej zjeść
od razu, gdyż krewetki nie lubią zbyt długiego smażenia – dlatego odgrzewane
robią się już mniej smaczne. Więc prosta rada – robimy i zjadamy. Poniższy
przepis to 2 porcje dania.
Składniki:
20 krewetek królewskich
1 cukinia
1 por (biała część)
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
skórka otarta z ½ limonki
½ łyżeczki soku z limonki
Sól/pieprz do smaku
Porę, i cebulę pokrój na plasterki, cukinię na pół plasterki.
Czosnek posiekaj drobno. Krewetki obierz z pancerzy. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę
oleju, podsmaż czosnek, cebulę i por. Duś 8 minut. W tym czasie na drugiej
patelni rozgrzej olej i wrzuć krewetki. Podsmaż minutkę i przeżuć do warzyw.
Dodaj skórkę i sok z limonki, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Danie
jest gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)