W okresie zimowym nie ma dostępu do wielu
świeżych warzyw. Pozostają mrożonki lub… kapusta. Zalet jej jest co nie miara
więc na moim stole gości często J
Składniki:
600 g czerwonej
kapusty
1 jabłko
2 łyżki oleju
1 łyżka prażonej
cebulki
2 łyżki octu
winnego
1 łyżeczka cukru
Sól/pieprz do
smaku
½ szkl. wody
Kapustę
szatkujemy, jabłko obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzany
olej wrzucamy kapustę, smażymy około minuty. Wlewamy wodę, dodajemy jabłko i
prażoną cebulkę i przykrywamy pokrywę – dusimy 5 minut. Po tym czasie
doprawiamy solą, pieprzem cukrem i octem. Mieszamy. Jeśli cała woda w tym
czasie nie wyparowała to ściągnijcie pokrywkę i tak długo mieszajcie aż woda
nie wyparuje. Uwierzcie mi – nie będzie to długo J
Gotowe, życzę
wszystkim smacznego J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)