Kolejna odsłona zupy z brokułów. Mocno sycąca
– jeśli dodacie do niej jogurt naturalny robi się bardziej kremowa. Delikatna,
zdrowa bo zjadamy same warzywa J Polecam na ciepłe kolacje J
Składniki:
1
brokuł świeży lub 450 g mrożonego
½
litra bulionu
sól/pieprz
do smaku
½
łyżeczka cukru
Bulion
zagotuj i dodaj cukier, brokuł podziel na różyczki – wrzuć do gotującego się
bulionu i gotuj około 20 minut, aby brokuł całkowicie się rozgotował.
Zmiksuj
blenderem, dodaj do smaku sól i pieprz najlepiej świeżo mielone gdyż dodają one
potrawie wyrazistości.
Można
podawać z jogurtem naturalnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)