niedziela, 2 lutego 2014

Zupa brokułowa

Kolejna odsłona zupy z brokułów. Mocno sycąca – jeśli dodacie do niej jogurt naturalny robi się bardziej kremowa. Delikatna, zdrowa bo zjadamy same warzywa J Polecam na ciepłe kolacje J

Składniki:
1 brokuł świeży lub 450 g mrożonego
½ litra bulionu
sól/pieprz do smaku
½ łyżeczka cukru

Bulion zagotuj i dodaj cukier, brokuł podziel na różyczki – wrzuć do gotującego się bulionu i gotuj około 20 minut, aby brokuł całkowicie się rozgotował.

Zmiksuj blenderem, dodaj do smaku sól i pieprz najlepiej świeżo mielone gdyż dodają one potrawie wyrazistości.


Można podawać z jogurtem naturalnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)