1/4 główki włoskiej kapusty
1 duża cebula
3 plastry wędzonego boczku
1 łyżka oleju
1 łyżeczka masła
sól/pieprz do smaku
100 ml wywaru drobiowego
Boczek kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na średnio rozgrzaną patelnię i powoli smażymy.Cebulę kroimy w paseczki, dodajemy do boczku razem z łyżką oleju i masłem. Kapustę drobno siekamy, dodajemy na patelnię do cebuli i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem do całkowitego wyparowania płynu - około 15 minut.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, można również dodać świeży koperek.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moicb postów ;)
Każdego kto coś napisze obserwuje i również chetnie komentuje kazdy nowy wpis ;)